News

Tuesday 21 April 2020

Fushata vetëdijësuese 1 për krejt-krejt për 1

Save the Children në Kosovë, në bashkëpunim me KCSF, KUSA Kosovo dhe INDEP realizuan video-kampanjen vetëdijësuese për mbrojtje nga koronavirusi. Shumë figura të njohura për publikun dhanë mesazhe sensibilizuese duke i ftuar të gjithë që ti respektojnë udhëzimet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik duke qëndruar në shtëpi. #RRINËSHTËPI #1PËRKREJTKREJTPËR1. 

 

Tuesday 21 April 2020

Lansohet platforma 'Edukimi i Hershem në Distancë

Save the Children në Kosovë së bashku me MASHTI dhe Unicef organizuan një konferencë për media ku dhe lansuan zyrtarisht platformën 'Edukimi i Hershëm në Distancë' i cili do ti jep mundesine të gjithe femijeve 3-6 që të përfitojnë nga aktivitetet ne menyre elektronike nga shtëpia. Kjo platformë u mundësua nga Save the Children në bashkëpunim me Unicef, Open Data Kosovo dhe Ministrinë e Edukimit, Shences, Teknologjisë dhe Inovacionit-MASHTI. Për më shumë informata rreth platformës mund të informoheni këtu

Thursday 2 April 2020

Koronavirusi: Si mund të bëj blerje apo të marr dërgesa në mënyrë të sigurt?

Koronavirusi mund të shpërndahet kur një person i infektuar kollitet dhe pika të vogla që përmbajnë virusin shpërndahen në ajër. Këto mund ti infektojnë të tjerët nëse merren me frymë ose nëse bien në sipërfaqe të cilat pastaj preken.

Për këtë arsye blerja dhe përzierja me njerëz të tjerë bart rrezik.

Thursday 20 February 2020

A story of success and holistic progress in Suhodoll, Mitrovica

Meet Erson (4) and his brother Taulant (6). They have been enrolled at the Early Childhood Care and Development centre which opened its doors in September 2018 in Suhodoll, Mitrovica where for the first time such a preschool education has been available.

Thursday 20 February 2020

Giving girls in Kosovo a voice at the European Parliament

Pages